Yazar | Mesaj |
---|
DEATHNOTE_L Admin
Mesaj Sayısı : 469 Kayıt tarihi : 10/11/09 Yaş : 31 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Paz Şub. 07, 2010 7:50 pm | |
| Yeniden başlamaya gerek yok, Light'ın kendini hapsettirdiği bölümden başla yeter | |
|
| |
Nightmare moderatör
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Paz Şub. 07, 2010 7:52 pm | |
| yha orda üstündeki süphe iyice azalmıştı ondan sonra öle bi şey demezdi ztn çünkü o hapisteyken ve gözlenioken bile ölümler devam etmişti ztn süphesi azalınca insanlar ölmeye devam etti sonra işte olanlar oldu yakalandı | |
|
| |
DEATHNOTE_L Admin
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Paz Şub. 07, 2010 7:55 pm | |
| Ya L'nin şüpheler azaldı demesinemi inandın sen? Sana tekrar söylüyorum, Light üzerindeki şüphelerden sıyrılmak için bunları bizzat kendi ağzıyla dedi ve kendini hapsettirdi. Ve planıda işledi... | |
|
| |
Nightmare moderatör
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Paz Şub. 07, 2010 7:56 pm | |
| yha Light ın üzerindeki süphe ztn çokta fazla değildiki bu kadar riske girsin koskoca Kira! | |
|
| |
DEATHNOTE_L Admin
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Paz Şub. 07, 2010 7:58 pm | |
| Üff saçmalama niye hapsettirdi o zaman kendini bana bunu açıkla öyleyse.... | |
|
| |
Nightmare moderatör
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Paz Şub. 07, 2010 8:00 pm | |
| bir insan kendini bilerek niye hapsettirsin L Kira yı bulmak için her yolu deniyo işte | |
|
| |
DEATHNOTE_L Admin
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Paz Şub. 07, 2010 8:02 pm | |
| Sen bence tekrardan izle... Light kendi rızasıyla L'nin gözlemi altında olmayı kabul etti. Diğer üyeler girsin hepsi sana aynı şeyi söyleyecektir. | |
|
| |
L Admin
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Çarş. Şub. 10, 2010 4:12 pm | |
| İkisi de olağanüstü bir zekaya sahipler.Şu an çözümlenemeyen bir çok faili meçhul cinayetin olduğunu düşünürsek,oturduğu yerden insan öldürebilen birini bulmak imkansızdır.Fakat özellikle 2.bölüm sonunda L'nin,Kira'nın japonyanın hangi bölgesinde oturduğunu saptadığı taktik inanılmazdı.Fakat Lightın tek şüpheli durumuna düşmesine rağmen L'nin eline hiç bir kanıt vermeden infazlara devam etmesi de Light'ın ne derece üstün bir zekaya sahip olduğunu gösterir.Şurada hiç kimse bir diğerinin daha zeki olduğunu söyleyemez.Yorumları bir göz attım ve L erken öldüğü için Light'ın daha zeki olduğunu düşünenler olduğunu gördüm.Ben hayatta her işimi titizlikle ve dikkatle,yere sağlam basarak yapan biriyimdir ki bu yüzden izlerken bazı dönüm noktalarında notlar aldım.7.bölümde Ray Penbar'ın eski bir ajan olan nişanlısı Kira davasını çözmeye yönelik NPA ajanlarına çok önemli kanıtlar sunmak için binaya gidiyor.Light'da annesinin isteği üzerine babasına temiz giysi götürmek için binada bulunuyor.Eğer annesi giysileri daha erken veya daha sonra bir vakitte götürmesi gerektiğini söyleseydi,Lightı tutuklamak için tüm kanıtlar NPA'in eline geçmiş olacaktı.Burada Light'a şansının yardım ettiği çok açık.Anime ilk 10 bölümde daha bitebilirdi.Fakat FBI ajanlarının bilgilerini alabilmek için bu riski göze almak zorundaydı.L'nin ölümü ise tamamen L'nin kontrolü dışında gerçekleşti.Çünkü ne kadar zeki biri olursa olsun,ölüm meleklerinden haberdar olmayan birinin, bir ölüm meleğinin adını ölüm defterine yazmasını engellemesi mümkün değil.L,Kira gibi doğaüstü güçlere sahip birinin aksine sıradan bir insandı.Ve son ana kadar imkansızları gerçekleştirmeyi başardı.Bu anime'de kimse L'nin veya Kira'nın daha zeki olduğunu savunamaz. | |
|
| |
7yedi Admin
Mesaj Sayısı : 409 Kayıt tarihi : 09/11/09 Yaş : 33 Nerden : aydın
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Çarş. Şub. 10, 2010 5:08 pm | |
| - L demiş ki:
- İkisi de olağanüstü bir zekaya sahipler.Şu an çözümlenemeyen bir çok faili meçhul cinayetin olduğunu düşünürsek,oturduğu yerden insan öldürebilen birini bulmak imkansızdır.Fakat özellikle 2.bölüm sonunda L'nin,Kira'nın japonyanın hangi bölgesinde oturduğunu saptadığı taktik inanılmazdı.Fakat Lightın tek şüpheli durumuna düşmesine rağmen L'nin eline hiç bir kanıt vermeden infazlara devam etmesi de Light'ın ne derece üstün bir zekaya sahip olduğunu gösterir.Şurada hiç kimse bir diğerinin daha zeki olduğunu söyleyemez.Yorumları bir göz attım ve L erken öldüğü için Light'ın daha zeki olduğunu düşünenler olduğunu gördüm.Ben hayatta her işimi titizlikle ve dikkatle,yere sağlam basarak yapan biriyimdir ki bu yüzden izlerken bazı dönüm noktalarında notlar aldım.7.bölümde Ray Penbar'ın eski bir ajan olan nişanlısı Kira davasını çözmeye yönelik NPA ajanlarına çok önemli kanıtlar sunmak için binaya gidiyor.Light'da annesinin isteği üzerine babasına temiz giysi götürmek için binada bulunuyor.Eğer annesi giysileri daha erken veya daha sonra bir vakitte götürmesi gerektiğini söyleseydi,Lightı tutuklamak için tüm kanıtlar NPA'in eline geçmiş olacaktı.Burada Light'a şansının yardım ettiği çok açık.Anime ilk 10 bölümde daha bitebilirdi.Fakat FBI ajanlarının bilgilerini alabilmek için bu riski göze almak zorundaydı.L'nin ölümü ise tamamen L'nin kontrolü dışında gerçekleşti.Çünkü ne kadar zeki biri olursa olsun,ölüm meleklerinden haberdar olmayan birinin, bir ölüm meleğinin adını ölüm defterine yazmasını engellemesi mümkün değil.L,Kira gibi doğaüstü güçlere sahip birinin aksine sıradan bir insandı.Ve son ana kadar imkansızları gerçekleştirmeyi başardı.Bu anime'de kimse L'nin veya Kira'nın daha zeki olduğunu savunamaz.
güzel açıklama ama ben bunu okuyacağıma baştan sona izlerim daha iyi bence kısaca ikiside akıllı diyelim gitsin | |
|
| |
L Admin
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Çarş. Şub. 10, 2010 5:11 pm | |
| Yazarken veya konuşurken kendimi kaptırıyorum sanırım,yazdıktan sonra bir bakıyorum roman olmuş | |
|
| |
7yedi Admin
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Çarş. Şub. 10, 2010 5:27 pm | |
| aynen sen hep böylesin valla | |
|
| |
Yamuk Prenses
Mesaj Sayısı : 87 Kayıt tarihi : 05/02/10 Yaş : 31 Nerden : AnkarA
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Çarş. Şub. 10, 2010 5:29 pm | |
| Evet bende de oluyor ... Genelde destan gibi yorumlarımla meshurum Evet,yazdıklarına hak veriyorum bencede | |
|
| |
7yedi Admin
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Çarş. Şub. 10, 2010 5:31 pm | |
| kısa ve öz olacak ama bende aşıyorum gerçi | |
|
| |
Nightmare moderatör
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Çarş. Şub. 10, 2010 6:45 pm | |
| pardon ama ohaa dicem artık hepsini okudum şu an normal bir yere bakınca çizgili görüyorum gözlerim bozuldu resmen ne yazmışın öle yha xD ama doğru bencede o zmn tartışmaya gerek yok | |
|
| |
Laurana
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Çarş. Şub. 10, 2010 8:18 pm | |
| - L demiş ki:
- İkisi de olağanüstü bir zekaya sahipler.Şu an çözümlenemeyen bir çok faili meçhul cinayetin olduğunu düşünürsek,oturduğu yerden insan öldürebilen birini bulmak imkansızdır.Fakat özellikle 2.bölüm sonunda L'nin,Kira'nın japonyanın hangi bölgesinde oturduğunu saptadığı taktik inanılmazdı.Fakat Lightın tek şüpheli durumuna düşmesine rağmen L'nin eline hiç bir kanıt vermeden infazlara devam etmesi de Light'ın ne derece üstün bir zekaya sahip olduğunu gösterir.Şurada hiç kimse bir diğerinin daha zeki olduğunu söyleyemez.Yorumları bir göz attım ve L erken öldüğü için Light'ın daha zeki olduğunu düşünenler olduğunu gördüm.Ben hayatta her işimi titizlikle ve dikkatle,yere sağlam basarak yapan biriyimdir ki bu yüzden izlerken bazı dönüm noktalarında notlar aldım.7.bölümde Ray Penbar'ın eski bir ajan olan nişanlısı Kira davasını çözmeye yönelik NPA ajanlarına çok önemli kanıtlar sunmak için binaya gidiyor.Light'da annesinin isteği üzerine babasına temiz giysi götürmek için binada bulunuyor.Eğer annesi giysileri daha erken veya daha sonra bir vakitte götürmesi gerektiğini söyleseydi,Lightı tutuklamak için tüm kanıtlar NPA'in eline geçmiş olacaktı.Burada Light'a şansının yardım ettiği çok açık.Anime ilk 10 bölümde daha bitebilirdi.Fakat FBI ajanlarının bilgilerini alabilmek için bu riski göze almak zorundaydı.L'nin ölümü ise tamamen L'nin kontrolü dışında gerçekleşti.Çünkü ne kadar zeki biri olursa olsun,ölüm meleklerinden haberdar olmayan birinin, bir ölüm meleğinin adını ölüm defterine yazmasını engellemesi mümkün değil.L,Kira gibi doğaüstü güçlere sahip birinin aksine sıradan bir insandı.Ve son ana kadar imkansızları gerçekleştirmeyi başardı.Bu anime'de kimse L'nin veya Kira'nın daha zeki olduğunu savunamaz.
yazdıklarının hepsinde haklısın, ama ben yine L ve Kira'nın aynı derecede zeki olduklarına inanmıyorum.. Şunu farkettim: Biz 3-4 sayfa boyunca bir konuyu tartışıyoruz, sen cevap verince zaten en iyi cevabı veriyorsun, tartışma da böylelikle bitmiş oluyor.. | |
|
| |
DEATHNOTE_L Admin
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Çarş. Şub. 10, 2010 8:46 pm | |
| L: her zamanki gibi haklısın. Lightçılaaaaarrr (özellikle Nightmare ) iyi okumuşsundur umarım, bunun ilk veya son ölmekle alakası yok... Laurana: Bende hala L'nin daha zeki olduğunu düşünüyorum, ama L öyle cevaplar veriyor ki tezimi açıklayamıyorum. Sanırım L'nin daha zeki olduğunu düşünmem L'ye acayip bir şekilde hayran olmam... | |
|
| |
Laurana
| Konu: Geri: Kim daha akıllı? L ya da Light ? Cuma Şub. 12, 2010 6:41 pm | |
| L kesinlikle daha zeki, dünyanın en iyi üç dedektivi bir kere.. ikincisi bu sadece ve sadece kendi başarısı.. L her şeye sıfırdan başladı, sadece kendisi vardı ona yardım edebilecek ( teknik olaylarda Watarinin yardımı olduğunu kabul ediyorum) Light ise : tamam zeki olduğunu kabul ediyorum, ama o animenin başından beri sahit olduğu üstünlükler sayesinde L'e yakalanmadı.. Ölüm Melekleri ve defter hakkında bilgi sahibiydi... birçok rastlantı sayesinde kimliğini gizlemeye devam edebildi.. | |
|
| |
| Kim daha akıllı? L ya da Light ? | |
|